Avelshundar

Avelshundar

Vi är noga med att avla i liten skala på varje hund. Var tik får upp till tre kullar och hanarna använder vi till maximalt fem kullar. Detta för att få in nytt blod i vår avel och minimera risken för inavel längre fram om våra valpköpare vill ta valpar på sina hundar.

Alla våra tikar och hanar vi avlar på har genomgått undersökningar för PRA och Patella utan anmärkning. Vi använder bara trygga hundar med ett gott lynne i vår uppfödning. Detta gör att avkommorna blir trevliga i sättet och ni får en älskad familjemedlem.

Vi föder upp valpar med renrasiga Cocker spaniel (50%) och Pudel (50%), som är registrerade i SKK (Svenska Kennelklubben) och har stamtavla. Då vet ni som köpare att ni får en Cockerpoo fri från inblandning av andra raser. Vi avlar även på egna avkommor av Cockerpoo.

Sigge – Engelsk Cockerpoo
Född 29/08 2015
Sigge är en glad hund som älskar alla i sin omgivning, lugn inne och full fart ute. Leker gärna med andra hundar, trygg och social. lättdresserad men med egen vilja, skäller sällan.

Doris – Engelsk Cockerpoo
Född 2/9 2015
Fodervärden Elin: Doris våran lilla prinsessa. En tjej om gärna är i centrum. En väldigt snäll och glad flicka. Hon tycker inte om när man kommer för snabbt inpå och bär du då en huvudbonad så tar det lång tid innan du blir godkänd. Att springa lös och leka med sina kompisar är det bästa som finns, att ligga på rygg i knät på matte och husse är heller inte fel. Hon vet precis när hon ska lägga bak sina öron och ta fram sina underbart fina hundögon, något att passa sig för. Har du fallit en gång är det en gång för mycket.

Milou – Engelsk Cockerpoo
Fodervärden Tina: Milou är en livlig och charmig krabat som älskar att busa med andra hundar liksom med våra barnbarn. Lekfulla vuxna är också populära. Han gillar att gå promenader, särskilt i skogen och helst utan koppel. Han är mycket tillgiven och lättlärd, den goaste hund man kan tänka sig.

Millie – Engelsk Cockerpoo
Fodervärden Christer: Millie är en glädjespridare av stora mått, framåt, nyfiken, glad, mycket energi, men lugn och fin inomhus. Reagerar knappt på smällare runt nyår eller andra höga ljud. Har en förkärlek till lekande barn som hon uppskattar väldigt mycket. Efter haft tre brukshundar i olika raser, är denna kommunikativa hund helt fantastisk, lockar fram många skratt var och när som helst.

Molly – Engelsk Cockerpoo
Född: 9/7 2016
Fodervärden Fredrik:
Molly är en fantastiskt familjemedlem som sprider värme och glädje varje dag. Pigg, nyfiken och lekfull. Gillar långpromenader i skogen och går allra helst utan koppel. Älskar att rulla sig i snö.
Lättlärd, intelligent och lydig. Härligt kelsjuk och vill gärna ligga eller sitta och gosa tätt intill oss i familjen, särskilt husse.
Lite skeptisk till främlingar av det manliga könet som kommer nära alltför snabbt. Gästerna måste först visa att de är snälla och kan sköta sig, sedan mjuknar hon.

Sally – Engelsk Cockerpoo
Fodervärden Astrid:
Sally är en väldigt lekfull ”valpig” hund. Älskar att vara ute och springa. Jaga bollar,pinnar och snöbollar. Är social, vill hälsa på alla.
Nyfiken och lättlärd. Vilar inomhus och vill vara nära. Håller stor koll på sim egen familj.

Sammie – Engelsk Cockerpoo
Fodervärd: Sofie och Mimmi
Sammie är en fantastisk familjemedlem som bara vill vara med. Han älskar att vara ute och springa i skogen, och han är helt förälskad i tennisbollar.Han tokälskar barn och andra hundar, nyfiken. Han är oftast lös, eftersom han är en hund som bara vill vara med så springer han aldrig långt ifrån oss. Lättlärd och en hund med mycket energi. En riktigt glad kille.