Avelshundar

Avelshundar

Vi är noga med att avla i liten skala på varje hund. Var tik får upp till tre kullar och hanarna använder vi till maximalt fem kullar. Detta för att få in nytt blod i vår avel och minimera risken för inavel längre fram om våra valpköpare vill ta valpar på sina hundar.

Alla våra tikar och hanar vi avlar på har genomgått undersökningar för PRA och Patella utan anmärkning. Vi använder bara trygga hundar med ett gott lynne i vår uppfödning. Detta gör att avkommorna blir trevliga i sättet och ni får en älskad familjemedlem.

Vi föder upp valpar med renrasiga Cocker spaniel (50%) och Pudel (50%), som är registrerade i SKK (Svenska Kennelklubben) och har stamtavla. Då vet ni som köpare att ni får en Cockerpoo fri från inblandning av andra raser. Vi avlar även på egna avkommor av Cockerpoo.

Sally – Engelsk Cockerpoo
Född 1/7 2017
Sally är en riktig familjehund som är lojal och har koll på sin flock. Tycker mycket om att leka med små barn. Trygg – lägger sig gärna mitt på golvet för att sova så att alla får gå runt henne. Gillar skogspromenader helst utan koppel så hon kan rasa av sig och samla pinnar. Har lätt att lära. Tycker om att vara nära och bli ompysslad. En härlig kompis!

Manne  – Engelsk Cockerpoo
Född: 6/6 2019
Fodervärd: Mimmi
Manne är verkligen det mysigaste sällskapet man kan önska sig! Lika väl som han är lugn, så kan han vara aktiv beroende på tillfälle. Han älskar nya människor, andra hundar och fungerar jättebra med barn. Med sin nyfikna personlighet, lockiga päls och långa ögonfransar charmerar han många i sin närhet.

Lexi – Labradoodle
Född: 10/9 2019
Fodervärd: Lisbeth
Lexi är en helt underbar hund. Hon är glad, livlig och lekfull. Hon är otroligt kärleksfull mot hela familjen. Kommer hon till miljöer hon inte är van vid, tyr hon sig till mig. Det gör att jag kan ha henne med mig nästan överallt. Hon är avvaktande mot människor hon inte känner. Vilket jag tycker är bra, eftersom jag ofta har henne lös. Hon springer inte fram till någon hon inte känner. Hon älskar att leka med andra hundar och är väldigt lättlärd.

Sansa – Engelsk Cockerpoo
Född: 27/11 2018
Fodervärd: Rebecka
Sansa är en glad och pigg hund. Hon finner sig i de flesta sammanhang och älskar att åka bil och båt. Sansa älskar att vara med familjen och vara med människor hon känner. När det kommer främlingar är hon avvaktande tills hon konstaterat att de är ok, därefter är hon lika kelig som mot familjen. Sansa bjuder gärna in till lek med andra hundar. Hon springer med sin nätta kropp ifrån de flesta. Ibland har familjen misstänkt att Sansa kan vara en förklädd katt, då hon gärna sitter i fönstret och spanar när vi är inomhus.

Alice – Engelsk Cockerpoo
Född: 22/9 2019
Fodervärd: Inger och Peter
Får vi presentera Alice, 2 år. Alice älskar att vara med ute i skogen på promenader och på bär- och svampplockning. Hon har inga problem med andra hundar, utan gillar stora som små. På kvällarna framför tvn är mattes knä det bästa stället där hon njuter och sover om vartannat.

Kenzo – Engelsk Cockerpoo
Född: 30/3 2020
Fodervärd: Hilde
Kenzo är en svart cockerpoo med lite vit täckning i halsen. Han är alltid glad och nyfiken på allt och alla han möter – både människor och hundar. Han har massa energi och älskar att busa och leka, men är lika glad och engagerad vid sök- och lydnadsträning. Kenzo tycker om att promenera i naturen och efteråt är det väldig gott med en tupplur.

Elsa – Engelsk Cockerpoo
Född: 20/10 2019
Fodervärd: Annelie och Daniel
Elsa är världens bästa vän. Nyfiken, pigg och kärleksfull vill hon alltid vara med oavsett om det handlar om äventyr i skogen, utflykt i kanot, sovmorgon i sängen, söka efter godsaker eller att mysa i soffan. Elsas stora passion är att bada: i vatten, i snö eller för den delen i sand… För Elsa är familjen det viktigaste, men har man förtjänat hennes förtroende, så är man alltid välkommen i hennes flock bestående av människor och hundar. Elsa pratar mycket och har en mycket stark vilja.

Elza – Engelsk Cockerpoo
Född: 20/10 2019
Fodervärd: Fredrika
Elza är en glad och go hund med mycket energi. Hon är snäll och har lätt att lära. Hon är otroligt kelsjuk och har ett stort behov av närhet. Det bästa hon vet är att springa över stock och sten i skogen med sina hundkompisar.

Otis – Labradoodle
Född: 30/4 2020
Ägare: Susanne
Otis är en labradoodle med brun päls och vita tassar och bröst. Pappan är en brun mellanpudel och mamman en gulvit labradoodle. Otis är cirka 18 kilo tung och 45 cm hög. Otis älskar bollar och pinnar samt långa promenader. Han gillar också att simma.

Sammie – Engelsk Cockerpoo
Född: 11/7 2021
Fodervärd: Jessica
Sammie är en otroligt trofast och lojal familjemedlem. Pigg, smart, snäll och envis. Allra  lyckligast är han med en pinne i munnen när vi röjer i skogen, eller när han är med matte i stallet. Han ger oss många skratt i familjen. Lika pigg som han är på att springa i skogen gillar han att bara chilla med oss i soffan. Han funkar bra med barn och har några utvalda hundkompisar som han får busa med. Han är svart med vita tecken på bröstet.

Charlie – Engelsk Cockerpoo
Född: 6/2 2021
Fodervärd: Elinor
Charlie är en svart cockerpoo som ger mycket kärlek och har mycket energi. Han är lättlärd och tycker om agility, likaså skogspromenader då han gärna tar med sig pinnar hem. Charlie är en social hund som gärna hänger med till husses jobb, där han charmar alla. Han är mycket lekfull.