Avelshundar

Avelshundar

Vi är noga med att avla i liten skala på varje hund. Var tik får upp till tre kullar och hanarna använder vi till maximalt fem kullar. Detta för att få in nytt blod i vår avel och minimera risken för inavel längre fram om våra valpköpare vill ta valpar på sina hundar.

Alla våra tikar och hanar vi avlar på har genomgått undersökningar för PRA och Patella utan anmärkning. Vi använder bara trygga hundar med ett gott lynne i vår uppfödning. Detta gör att avkommorna blir trevliga i sättet och ni får en älskad familjemedlem.

Vi föder upp valpar med renrasiga Cocker spaniel (50%) och Pudel (50%), som är registrerade i SKK (Svenska Kennelklubben) och har stamtavla. Då vet ni som köpare att ni får en Cockerpoo fri från inblandning av andra raser. Vi avlar även på egna avkommor av Cockerpoo.

Molly – Engelsk Cockerpoo
Född 13/5 2012
Molly som bor hemma hos oss på Ryaåsen och föddes i kull på sju valpar. Hon är en fantastiskt trevlig hund som älskar att vara alla, människor och andra hundar, till lags. Hon har ett mycket tryggt sätt som smittar av sig på alla i hennes omgivning. En mycket stabil Cockerpoo.

Sally – Engelsk Cockerpoo
Född 28/8 2015

Figge – Engelsk Cockerpoo
Född: 21/1 2015
Fodervärden Helen: Figge är en glad prick som älskar alla människor och djur. Han är väldigt nyfiken, allt skall undersökas, även läskiga saker. De bästa han vet är att åka till jobbet på vardagarna. Enda nackdelen är att han måste gå upp före halv åtta, Figge är morgontrött. Han älskar att åka bil och långa skogspromenader. Bara han får vara med, nosa runt och leka med sina favoritleksaker så är han nöjd.

Kim – Mellan pudel
Född 17/4 2016
Vi har varit fodervärdar åt Kim sedan förra sommaren, vi har haft flera mellan pudlar innan Kim och han är den trevligaste av de alla. Han är social, glad och alltid positiv och välkomnar alla som kommer till oss. Han är även lätt ihop med andra hundar och vi har även en storpudel som han älskar så dom är jättebra vänner. Helt enkelt en jättetrevlig hund.

Sally – Engelsk Cockerpoo
Född 21/01 2015
Våran Sally är underbar, hon är alltid glad social och pigg på bus. När vi ”jobbar” är hon följsam och lättlärd kollar matte och man ser att hon fattar ”galoppen” med en gång! Ibland tar nyfikenheten över och då måste hon bara få nosa! Springer gärna utan koppel när de går! Vi kunde inte fått en bättre och gosigare vovve.

Sigge – Engelsk Cockerpoo
Född 29/08 2015
Sigge är en glad hund som älskar alla i sin omgivning, lugn inne och full fart ute. Leker gärna med andra hundar, trygg och social. lättdresserad men med egen vilja, skäller sällan.

Dixie – Engelsk Cockerpoo
Född 28/8 2015
Fodervärden Ia: Vår Dixie är en fantastisk familjemedlem. Hon är vår fjärde hund och nog den mest enkla och hon är kärleksfull mot hela familjen. Hon vill vara alla till lags och tycker verkligen om både hundvänner och människor. Det är så skönt att kunna låta barn hälsa på henne och helt lita på henne. Som valp var hon mycket livlig och busig och ibland tvivlade vi på hur det skulle gå, det var ju en del år sedan vi hade valp. Nu har vi hittat jämvikten och har en hund som vi verkligen kan rekommendera till andra. Vår Dixie är en kär vän för många och även de som inte är hundvänner tycker hon är en härlig hund.

Doris – Engelsk Cockerpoo
Född 2/9 2015
Fodervärden Elin: Doris våran lilla prinsessa. En tjej om gärna är i centrum. En väldigt snäll och glad flicka. Hon tycker inte om när man kommer för snabbt inpå och bär du då en huvudbonad så tar det lång tid innan du blir godkänd. Att springa lös och leka med sina kompisar är det bästa som finns, att ligga på rygg i knät på matte och husse är heller inte fel. Hon vet precis när hon ska lägga bak sina öron och ta fram sina underbart fina hundögon, något att passa sig för. Har du fallit en gång är det en gång för mycket.

Titti – Amerikansk Cockerspaniel
Född 28/1 2013

Milou – Cockerpoo
Fodervärden Tina: Milou är en livlig och charmig krabat som älskar att busa med andra hundar liksom med våra barnbarn. Lekfulla vuxna är också populära. Han gillar att gå promenader, särskilt i skogen och helst utan koppel. Han är mycket tillgiven och lättlärd, den goaste hund man kan tänka sig.

Siri – Cockerpoo
Fodervärden Anne: Siri är en tillgiven, trevlig och vänlig familjehund. Hon är läraktig , rolig och lekfull som anpassar sig snabbt i olika situationer. Siri älskar att gå på långa skogspromenader, åka bil och campingsemestra i husbil.