Avelshundar

Avelshundar

Vi är noga med att avla i liten skala på varje hund. Var tik får upp till tre kullar och hanarna använder vi till maximalt fem kullar. Detta för att få in nytt blod i vår avel och minimera risken för inavel längre fram om våra valpköpare vill ta valpar på sina hundar.

Alla våra tikar och hanar vi avlar på har genomgått undersökningar för PRA och Patella utan anmärkning. Vi använder bara trygga hundar med ett gott lynne i vår uppfödning. Detta gör att avkommorna blir trevliga i sättet och ni får en älskad familjemedlem.

Vi föder upp valpar med renrasiga Cocker spaniel (50%) och Pudel (50%), som är registrerade i SKK (Svenska Kennelklubben) och har stamtavla. Då vet ni som köpare att ni får en Cockerpoo fri från inblandning av andra raser. Vi avlar även på egna avkommor av Cockerpoo.

Manne  – Engelsk Cockerpoo
Född: 6/6 2019
Fodervärd: Mimmi
Manne är verkligen det mysigaste sällskapet man kan önska sig! Lika väl som han är lugn, så kan han vara aktiv beroende på tillfälle. Han älskar nya människor, andra hundar och fungerar jättebra med barn. Med sin nyfikna personlighet, lockiga päls och långa ögonfransar charmerar han många i sin närhet.

Lexi – Labradoodle
Född: 10/9 2019
Fodervärd: Lisbeth
Lexi är en helt underbar hund. Hon är glad, livlig och lekfull. Hon är otroligt kärleksfull mot hela familjen. Kommer hon till miljöer hon inte är van vid, tyr hon sig till mig. Det gör att jag kan ha henne med mig nästan överallt. Hon är avvaktande mot människor hon inte känner. Vilket jag tycker är bra, eftersom jag ofta har henne lös. Hon springer inte fram till någon hon inte känner. Hon älskar att leka med andra hundar och är väldigt lättlärd.

Kenzo – Engelsk Cockerpoo
Född: 30/3 2020
Fodervärd: Hilde
Kenzo är en svart cockerpoo med lite vit täckning i halsen. Han är alltid glad och nyfiken på allt och alla han möter – både människor och hundar. Han har massa energi och älskar att busa och leka, men är lika glad och engagerad vid sök- och lydnadsträning. Kenzo tycker om att promenera i naturen och efteråt är det väldig gott med en tupplur.

Elza – Engelsk Cockerpoo
Född: 20/10 2019
Fodervärd: Fredrika
Elza är en glad och go hund med mycket energi. Hon är snäll och har lätt att lära. Hon är otroligt kelsjuk och har ett stort behov av närhet. Det bästa hon vet är att springa över stock och sten i skogen med sina hundkompisar.

Charlie – Engelsk Cockerpoo
Född: 6/2 2021
Fodervärd: Elinor
Charlie är en svart cockerpoo som ger mycket kärlek och har mycket energi. Han är lättlärd och tycker om agility, likaså skogspromenader då han gärna tar med sig pinnar hem. Charlie är en social hund som gärna hänger med till husses jobb, där han charmar alla. Han är mycket lekfull.

Smilla – Engelsk Cockerpoo
Född: 13/3 2020
Fodervärd: Stina
Smilla är en trygg, sällskaplig och kelig hund. Charmar de flesta med sina ljusbruna ögon och nos. Tycker om alla i familjekretsen, särskilt barn. Vid besök visar hon tydligt sin glädje genom att springa runt, runt med någon leksak i munnen. Är försiktig vid möten med nya bekantskaper både  människor och hundar, men accepterar dem snabbt. Smilla tycker om att åka bil och båt, gå på promenader  och springa lös i skogen. Är duktig på att hitta och äta blåbär i skogen. Deltar med förtjusning och iver i träning  i rallylydnad, hoopers, agility och nosework på amatörnivå. Växlar snabbt mellan att bara vara lugn och sedan riktigt energisk i sin lek.

Malva – Engelsk Cockerpoo
Fodervärd: Linda
Malva är en pigg och social tjej. Hon gillar promenader och löpturer i alla tempon, korta som lite längre. När huset fylls på av barnens kompisar och vänner vill hon hälsa på alla och gillat att ha lite koll, men finner snabbt ro och kan ligga mitt i röran. Hon kommer gärna och kryper upp i knät och ger och får kärlek. Malva gillar även att köra agility, men även att hoppa över stock och sten på en skogspromenad. Favoritleksaken är tennisbollar och att hämta om och om igen.

Selma – Labradoodle
Född: 8/1 2021
Fodervärd: Jenny
Selma är en social tjej som älskar människor och funkar med alla hundar. Hon är väldigt mån om att komma överens med alla hon träffar. Hon är underbar med barn, har stort tålamod och ger mycket kärlek. Det bästa hon vet är att få springa loss i skogen, men hon trivs även bra när hon får ligga hemma och slappa. Sist men inte minst älskar hon mat – och framför allt ben.

Zelda – Labradoodle
Född: 21/4 2021
Fodervärd: Sofia
Zelda är en klok och lekfull hund. Väldigt social och har lätt för att anpassa sig till olika miljöer. Hon älskar att springa efter tennisbollar och gosa länge med husse och matte på soffan.

Simba – Labradoodle
Född: 9/1 2022
Fodervärd: Malin
Simba är en mysig kompis. Han är en glad och trygg kille som älskar människor och andra hundar. Det bästa han vet är att få vara med familjen på upptåg: dels lugna promenader, dels att rusa runt fritt på landet. Simba är väldigt lättlärd, glad i mat och mycket aktiv, men gillar också att få gå och lägga sig i ett hörn och vila och bara ta det lugnt.