Cockerpoo

Cockerpoo

Cockerpoo är en blandrashund som man får genom att korsa amerikansk eller engelsk Cocker spaniel med Pudel. Blandrasen har funnits i USA sen 1940-talet men blev populär först under 1960-talet. På senare år har de blivit ännu mer populära, även i andra länder som Australien och Sverige. Någon rasstandard finns inte.

Cockerpoo finns med olika täckning och kan ha lockig, vågig eller rak päls. Mankhöjden är 30-45 cm. Det är en allergivänlig hund. Vi påpekar att det inte finns allergi- eller luktfria hundar, och ingen hundras kan garanteras vara fri från allergener. De kan fungera bra till personer som är pälsdjursallergiker. Ett tips är att vara hundvakt så man har tid att känna efter.

Rasen behöver en fast, men vänlig hand samt konsekvent uppfostran. Det är lätt att luras av de söta ögonen med den lurviga uppsynen, men den kan bli lika odräglig som den är söt om den får göra som den vill. Cockerpoo är en lättlärd och lagom stor hund som passar såväl för agility, lydnadsträning och viltspår. En hund som fungerar inom de flesta miljöer.