FAQ

FAQ

Här är svaren på de mest ställda frågorna. Saknar ni någon fråga, skicka frågan till oss.

Varför är ni inte med på Cockerpoo Sveriges uppfödarlista?

På grund av meningsskiljaktigheter mellan oss och Cockerpoo Sveriges styrelse om hur uppfödning av Cockerpoo skall gå till, så har vi valt att inte registrera våra valpar hos Cockerpoo Sverige. Registrerar vi inte våra valpar hos dem så får vi heller inte vara med på uppfödarlistan.

Meningsskiljaktigheterna består till största delen i att vi tycker att den enda rätta vägen att gå med uppfödning av Cockerpoo, och därmed få något som kan liknas vid en ”rasstandard”, är att alltid se till att man har renrasiga Cockerspaniel och Pudel i botten och att man föder upp så man alltid har blandning 50/50.

Har Cockerpoo några kända rasdefekter?

Nej. Vi hälsoundersöker dessutom våra avelshundar för att minimera risken för defekter.

Har ni några krav på valpköparen?

Nej, inte mer än att vi vill att våra valpar kommer till kärleksfulla hem och inte blir lämnade själva hela dagarna.

Är Cockerpoo en allergifri hund?

Nej, men det är en allergivänlig hund. Ingen hundras kan garanteras vara fri från allergener. Fördelen om man väljer en Cockerpoo är att man slipper hundhår i hemmet och pälsen lämpar sig väl för regelbundna bad vilket också håller mängden allergener nere. Den kan därför fungera bra med pälsallergiker. Testa att vara hundvakt och känn efter.

Man ska vara medveten att det kan skilja mellan olika valpar då varje valp är sin egen individ. Det tar ofta ett halvår för hunden att få sin vuxenpäls. Vi säljer inte valpar på öppet köp, men tillämpar SKK:s regler om återköp.

Kan Cockerpoon följa med ut på löprundan?

Ja, det är inget problem när hunden blivit någorlunda vuxen.

Varför föder ni enbart upp Cockerpoo med blandning 50/50?

Vi anser att det är den enda ”riktiga” Cockerpoo-blandningen. Alla andra blandningar ser vi som vilken blandrashund som helst. Inget ont om blandrashundar, men eftersom vi föder upp Cockerpoo tycker vi att man skall hålla sig till blandningen 50% Cocker spaniel och 50% Pudel.

Hur gör man för att köpa en Cockerpoo från er?

Börja med att skicka in ditt intresse. Vi sätter er på vår lista och håller er informerade om kommande valpar som skulle passa er.

Kan man använda sin Cockerpoo till något annat än som ren sällskapshund?

Ja, Cockerpoo är mycket lättlärd och passar till agility, rallylydnad, spårning och kantarellsök. Det är bara er fantasi som sätter gränserna.

Vad gör ni för hälsoundersökningar på era avelshundar?

Alla våra avelshundar genomgår PRA- och Patella-undersökningar och vi använder bara friska hundar utan anmärkningar i vår avel.